Teamgenoot bevestigt racisme: "Balotelli erg overstuur"

23 januari 2017, 15:22

Mario Balotelli stelde afgelopen weekend na de uitwedstrijd tegen SC Basia (vrijdag, 1-1) dat hij rond en tijdens het duel racistisch is bejegend door supporters van de thuisclub. Alassane Plea, één van zijn ploeggenoten bij OGC Nice, bevestigt dat verhaal nu.

"We hoorden oerwoudgeluiden tijdens de warming-up en gedurende de wedstrijd. Enkele supporters hebben hem het hele duel beledigd. Balotelli was hierdoor ontzettend overstuur", reageert Plea. De Franse voetbalbond heeft aangekondigd een onderzoek te starten naar het voorval. Voor Bastia komt het vermeende racisme als een verrassing.

"Het is met verbazing dat onze club deze beschuldigingen heeft vernomen, die het imago van onze club merkbare schade berokkenen. We zijn nooit door de arbitrage, de afgevaardigden of leden van Nice op de hoogte gesteld van een dergelijk voorval", aldus Bastia in een persbericht. De club van Corsica verleent volledige medewerking aan het onderzoek. "Dergelijk gedrag (de racistische geluiden van de supporters, red.) is natuurlijk stom en niet te accepteren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen