Mourinho zal Chinese transfer Rooney niet dwarsbomen

23 januari 2017, 17:46

José Mourinho zal een eventuele transfer van Wayne Rooney naar de Chinese competitie niet dwarsbomen. De Portugese trainer van Manchester United zegt het te begrijpen als de aanvaller in de zomer een lucratieve overstap maakt.

"Ik ben niet iemand die kritiek uit op spelers die voor China kiezen. Het salaris is reusachtig en de ervaring kan ook interessant zijn. De spelers moeten het zelf weten, want het is hun loopbaan en hun leven", vertelt Mourinho aan The Mirror. Rooney is de afgelopen tijd met diverse clubs uit China in verband gebracht. Vooral nu het hem gelukt is het doelpuntenrecord van Sir Bobby Charlton te verbreken.

Rooney is onder Mourinho geen vaste waarde en moet zich vooral tonen tijdens invalbeurten. Zo zorgde hij afgelopen weekend in de blessuretijd voor de 1-1 tegen Stoke City. "Er zijn genoeg managers die zichzelf te belangrijk vinden en denken dat ze zich kunnen bemoeien met het leven van spelers. Zo zit ik niet in elkaar. Rooney moet het zelf weten, maar ik denk dat hij United nog genoeg te bieden heeft."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen