Zwitserse Rus wil van Roda JC weer subtopper maken

24 januari 2017, 13:38

Groot nieuws in Kerkrade. Roda JC krijgt voor een deel een nieuwe eigenaar. De Zwitserse investeerder Aleksei Korotaev heeft namelijk de intentie om een minderheidsbelang te verwerven in de club. Dat hebben de Limburgers in een officiële verklaring laten weten. Wat belangrijk is, is dat de investeerder met Russische roots deze winter nog fondsen beschikbaar stelt om de selectie te kunnen versterken. 

De nieuwe mede-eigenaar wil Roda JC weer terugbrengen naar de subtop van de Eredivisie en een aantal kwaliteitsinjecties zijn volgens hem een uitstekend startschot. De Zwitserse Rus vindt het belangrijk om ook te investeren in de jeugdopleiding. Hoewel de overdracht goed zal komen, moet de procedurele afwikkeling van de nieuwe aandelenverhouding de komende weken nog worden afgerond. Korotaev neemt een deel van de aandelen van clubeigenaar Frits Schrouff, die zijn financiële betrokkenheid wil afbouwen, over.

"Aleksei Korotaev heeft uitgesproken ambities met onze club en voor hem blijft de stevige regionale verankering het belangrijkst", zegt Roda-directeur Wim Collard over het minderheidsbelang van Korotaev. "Samen met de supporters, de sponsoren en de hele regio wil hij gaan bouwen aan de toekomst van Roda JC. Dit blijkt ook uit het feit dat Frits Schrouff een rol blijft spelen als mede-eigenaar. Zo verbinden wij de regionale betrokkenheid aan het mondiale zakelijke netwerk van Aleksei Korotaev."

Technisch directeur Ton Caanen stelt dat de Roda-cultuur behouden blijft, omdat de nieuwe mede-eigenaar zeer veel commitment toont: "Aleksei Korotaev investeert niet alleen, maar hij is vooral ook geïnvolveerd. Zijn betrokkenheid is groot en ook oprecht. Hij heeft een uitgesproken sporthart en is een echte teamspeler. 'Samen' is zijn sleutelwoord. Vanaf onze eerste kennismaking hadden wij een klik", aldus Caanen.

Als laatste komt ook Korotaev, die een investeringsmaatschappij met participaties en vestigingen in diverse landen bezit, aan het woord. Een Wang-constructie zoals bij ADO Den Haag zal hij naar eigen zeggen voorkomen. "Ik ben zeer verheugd om samen met de heer Schrouff zijn uitzonderlijke steun voor de club verder uit te bouwen met het doel Roda zo snel mogelijk terug te brengen in het linker rijtje. Het enthousiasme en de passie van de mensen bij Roda en de directie in het bijzonder heb ik vanaf de eerste minuut super gewaardeerd en heeft me het gevoel gegeven bij de juiste club te zijn beland om mijn ambities te verwezenlijken. Ik ben blij en trots dat de intensieve samenwerking met Ton Caanen de afgelopen maanden en de energie die hij in deze deal heeft gestoken, heeft geresulteerd in de boodschap van vandaag en ik verheug me zeer op de nauwe samenwerking met de directie van Roda JC", besluit de in Dubai woonachtige Korotaev.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen