Sparta bij laatste vier na bloedstollende penaltyreeks

24 januari 2017, 23:39   Bijgewerkt: 24 januari 2017, 23:46

Sparta Rotterdam is er op het nippertje in geslaagd om de halve finale van de KNVB Beker te bereiken. Op bezoek bij FC Volendam trok het na een spectaculaire verlenging en strafschoppen aan het langste eind. Doelman Roy Kortsmit en Sherel Floranus kroonden zich tot Rotterdamse helden. Na 120 minuten stond er een 1-1 stand op het scorebord, de strafschoppenserie eindigde in 5-6 voor de bezoekers. 

Op voorhand beloofde het al een evenwichtig onderonsje te worden. FC Volendam is dit seizoen ijzersterk in het eigen Kras Stadion met vijf zeges in zijn laatste vijf thuisduels, terwijl Sparta de laatste tijd wat wisselvallig is. Het overklaste Heracles in de vorige ronde (0-3), maar in de competitie loopt het niet wekelijks zo vlekkeloos. Volendam had eerder geen kind aan de amateurs van VVSB: 4-1.

Doordat de 0-1 uitbleef kreeg FC Volendam meer vertrouwen. Het elftal van Robert Molenaar luisterde naar zijn trainer ('sneller handelen!') en werd alsmaar dreigender. Joey Veerman, pas achttien, was weer de spelverdeler vanaf het middenveld, terwijl Gyliano van Velzen Sparta-back Denzel Dumfries een vervelende avond bezorgde. Toch leek het alsnog mis te gaan voor de club uit de Jupiler League via Paco van Moorsel. Hij bezorgde de Volendammers bijna een nachtmerrie door in de slotminuten nét voorlangs te schieten. De goal bleef uit, en er moest een verlenging aan te pas komen.

Vaak is zo'n halfuur een schaakspel, niet bepaald spectaculair om naar te kijken. Maar niet in het Kras Stadion: terwijl Thomas Verhaar Sparta in de tweede helft van de verlenging naar de laatste vier leek te schieten, werd het meteen weer gelijk dankzij Bert Steltenpool (1-1). Het gebeurde uit een vrije trap, die bij de tweede paal oplettend werd binnengetikt door de goalgetter. 

Maar dat lukte niet, het werden 'shoot outs'. Daarin was Kortsmit uiteindelijk de held van Rotterdam met een geweldige reflex. Daarna mocht Floranus aanleggen voor de beslissende penalty, die hij benutte: na zestien strafschoppen trok Sparta aan het langste eind en stoomt het door naar de halve finales van de KNVB Beker. [photo,104143,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen