Molenaar: "Precies die twee jongens gingen de mist in"

25 januari 2017, 10:20

FC Volendam strandde dinsdag in de kwartfinale van de KNVB Beker. De Jupiler League-club verloor na strafschoppen van Sparta. De Noord-Hollanders kwamen prima voor de dag en kunnen het bekertoernooi toch met opgeheven verlaten.

"In het begin dacht ik: dit gaat nog een lastig avondje worden", zegt FC Volendam-coach Robert Molenaar op de clubwebsite. "Maar gaandeweg kwamen wij aan het doorvoetballen toe, pakten we het overwicht en moest Sparta terugvallen op de gesloten verdediging. Zonder echt veel kansen te hebben gecreëerd waren we de bovenliggende partij. Zeker in de tweede helft hebben we het uitstekend gedaan. En dat tegen een eredivisieploeg die afgelopen weekend nog goed voor de dag kwam tegen AZ."

In de penaltyreeks werden missers van Bert Steltenpool en Kevin van Kippersluis FC Volendam fataal. "We trainen erop dat spelers zich concentreren op de dingen die zij altijd doen. Ook maandag nog. Het publiek, de scheidsrechter; dat zijn zaken die kunnen afleiden. Normaal gesproken gaat dat ons goed af. Maar precies de twee jongens, die het in de uitvoering van hun taak vaak het beste doen, gingen de mist in", baalt Molenaar. "Penaltyreeksen kun je wel degelijk trainen, maar het geeft geen garantie op succes."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen