Immers maakt eerste goal voor winnend Club Brugge

25 januari 2017, 22:25

Lex Immers is bij zijn nieuwe werkgever Club Brugge van de nul af. In de wedstrijd tegen Waasland-Beveren zorgde de aanvallende middenvelder voor de openingstreffer. De koploper van de Jupiler Pro League won mede dankzij die goal met 2-1. RSC Anderlecht blijft in het spoor, dankzij een 2-4 zege op KVC Westerlo.

Club Brugge - Waasland-Beveren 2-1

Een hele fraaie was het niet, maar zijn inzet in de tiende minuut telde wel. Na een scrimmage, waarbij ook de paal werd geraakt, kon Lex Immers uiteindelijk de 1-0 tegen de touwen schieten. De Nederlandse productie leek even later nog verder opgevoerd te worden, maar Ruud Vormer kopte in het zijnet. Na rust waren de bezoekers wel trefzeker met het hoofd. Zinho Gano kopte een vrije trap goed binnen en liet Ludovic Butelle kansloos. Immers was daarna nog eens dicht bij een treffer, maar de winnende kwam niet op zijn naam. Het was José Izquierdo die met een bekeken schot voor de beslissende 2-1 zorgde.

KVC Westerlo - RSC Anderlecht 2-4

Lukasz Teodorczyk was er voor RSC Anderlecht al vroeg bij om de score te openen. Na voorbereidend werk van Youri Tielemans kon hij van dichtbij binnentikken. Carlos Strandberg trok de stand drie minuten alweer gelijk, toen doelman Frank Boeckx een inzet losliet. Nog binnen het kwartier kopte Nicolae Stanciu Anderlecht opnieuw op voorsprong. Daarna had Paars-Wit kunnen uitlopen via onder andere Tedorczyk en Alexandru Chipiu, maar zij lieten dat na. Uiteindelijk stond het duo aan de basis van de treffer van Leander Dendoncker die tegendraads binnenschoot. Tielemans vergrootte de feestvreugde nog door er na een vrije doortocht 1-4 van te maken. Silvere Ganvoula maakte nog een treffer voor de thuisploeg, maar echt spannend werd het niet meer.