Bosz zegt niets over eventuele basisplek Kluivert

26 januari 2017, 21:32

Omdat Anwar El Ghazi, Vaclav Cerny en Bertrand Traoré om uiteenlopende redenen ontbreken bij Ajax voor de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag van komende zondag lonkt een basisplaats voor Justin Kluivert. Peter Bosz, de trainer van de Amsterdamse club, wil echter niet ingaan op die stelling. Wel geeft de oefenmeester aan vertrouwen te hebben in de 17-jarige aanvaller.

"Iedere speler die bij de selectie zit, kan spelen", zegt Bosz op de officiële website van Ajax. "Als ik een speler niet goed genoeg zou vinden dan neem ik 'm niet mee. Ik ga liever met vijftien man weg dan een speler die in mijn ogen niet goed genoeg is valse hoop te geven. Justin is twee keer ingevallen en traint mee. Dat betekent dat ik 'm goed genoeg vind."

Een definitieve overstap van Kluivert naar de A-selectie van Ajax is echter nog niet aan de orde. "Daar hebben we bij Matthijs (de Ligt, red.) ook lang naar gekeken en in het begin bij Kasper (Dolberg, red.) ook. Dat geldt voor Justin ook. Het hangt vooral af van de speler zelf. Het gaat erom dat wij 'm goed genoeg vinden. Justin is volop bezig dat te bewijzen", legt Bosz uit.

Over Dolberg gesproken, de Deense aanvaller staat na een stormachtig begin al ruim twee maanden droog. "Ik heb dat voorspeld", blijft Bosz kalm. "Iedere jonge speler krijgt in zijn ontwikkeling altijd te maken met een terugval. Van een probleem wil ik niet spreken. Hij heeft eventjes niet gescoord, maar dat overkomt alle spitsen. We moeten gaan kijken wanneer Kasper weer gaat scoren. Het zou zomaar kunnen dat hij er zondag weer twee of drie maakt."

Ajax speelt dan thuis tegen ADO. Over dat duel is Bosz stellig: "Ik vind dat wij van ADO moeten winnen".

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen