FC Barcelona met spektakel naar halve eindstrijd Copa

26 januari 2017, 23:14

FC Barcelona heeft zich op doelpuntrijke wijze geplaatst voor de halve finale van de Copa del Rey. De Catalaanse club won donderdag in het eigen Camp Nou de return in de kwartfinale tegen Real Sociedad met 5-2. In Anoeta, de laatste jaren nog een onneembare vesting voor hen, hadden de Catalanen vorige week de eerste ontmoeting al met 0-1 gewonnen.

Na een subtiele assist van Luis Suárez zorgde zijn naamgenoot Denis Suárez in de zeventiende minuut met een schot in de verre hoek voor de 1-0 namens FC Barcelona. In de tweede helft maakten de Catalanen en Real Sociedad er vervolgens een doelpuntenfestijn van. Lionel Messi benutte in de 55ste minuut een penalty, waarmee hij voor de 2-0 tekende. Juanmi deed zeven minuten later in de vorm van het maken van de aansluitingstreffer iets terug namens de bezoekers.

Een minuut na de 2-1 bracht Luis Suárez de marge weer op twee goals voor FC Barcelona (3-1). Een kleine twintig minuten voor tijd kwam Sociedad via Willian José voor de tweede keer terug in de wedstrijd, maar zicht op een stunt hadden de Basken niet. In de slotfase werd het door toedoen van Arda Turan en Denis Suárez zelfs nog 5-2 voor Barça, dat zich in de halve finale bij Atlético Madrid, Deportivo Alavés en Celta de Vigo voegt. Laatstgenoemde club schakelde Real Madrid uit.

Jasper Cillessen verdedigde de hele wedstrijd het doel van FC Barcelona.