PSV praat achter schermen met raad over salarissen

27 januari 2017, 09:48

Begin december kwam in het NRC Handelsblad naar buiten dat PSV het salarisplafond doorbroken had, aangezien een achttal spelers van de Eindhovense club meer verdiende dan in 2011 publiekelijk verkondigd werd. PSV gaat met de gemeenteraad van Eindhoven om tafel om de situatie bespreken, maar mag dat wel achter gesloten deuren doen.

Het Eindhovens Dagblad stelt dat er binnen de gemeenteraad van Eindhoven namelijk onvoldoende steun was om PSV-directeur Toon Gerbrands uit te nodigen voor een openbare bijeenkomst. GroenLinks pleitte daarvoor, maar alles zal dus achter de schermen plaatsvinden. "Van mij had dat niet gehoeven, maar vanuit PSV is dat aangegeven omdat ze dingen willen toelichten over salarissen", zegt Rik Thijs, fractievoorzitter van GroenLinks en initiatiefnemer voor een open bespreking, tegen bovengenoemd dagblad. "Ik heb gezegd dat we dan wel afspraken maken over wat we na afloop wel en niet naar buiten brengen."

PSV liet in 2011 weten dat het haar spelers niet meer dan een miljoen euro per jaar zou betalen, maar door tekengelden en/of bonussen werd dit bedrag overschreden. Het ging hierbij volgens het NRC om Adam Maher, Luciano Narsingh, Stijn Schaars, Luuk de Jong, Maxime Lestienne, Gastón Pereiro, Héctor Moreno en Andrés Guardado. Vermoedelijk behoorden ook Kevin Strootman en Georginio Wijnaldum tot deze groep.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen