Contrast bij Willem II en Sparta voor onderling duel

27 januari 2017, 11:15

De twintigste speelronde in de Eredivisie begint vrijdag met een duel tussen twee teams die strijden om het ontlopen van de play-offs promotie/degradatie. In Tilburg krijgt Willem II bezoek van Sparta Rotterdam. De teams staan respectievelijk twee en één punt boven de nacompetitiestreep.

Van de Looi: "Slechte week achter de rug"

Willem II-coach Erwin van de Looi baalt nog steeds van de nederlaag van afgelopen weekend tegen Feyenoord. "We hebben een slechte week achter de rug. Soms verlies je wedstrijden, maar weet je het maximale er uit te halen. In Rotterdam hebben we het maximale er niet uit kunnen halen, terwijl er toch mogelijkheden waren", zegt de oefenmeester op de officiële website van de Tilburgse club.

Wat de week er niet leuker op maakte voor Willem II is dat Bartholomew Ogbeche geblesseerd raakte en dit seizoen niet meer in actie komt. "In eerste instantie is het natuurlijk een persoonlijk drama voor 'B', maar op het moment dat het bekend wordt bij de selectie ontstaat daar ook een soort grafstemming die als een sluier de hele dag over de ploeg ligt", stelt Van de Looi. Toch moet de focus nu op Sparta gelegd worden. "Dat duel is het belangrijkste. We hebben een goede trainingsweek achter de rug met veel energie en beleving. We zullen er alles aan doen om de overwinning over de streep te trekken." Naast Ogbeche ontbreken ook Funso King en Freek Heerkens bij Willem II, Guus Joppen is een twijfelgeval. Aanwinst Obbi Oulare is niet speelgerechtigd.

Reiziger: "We zijn nog steeds in proces"

De week van Sparta was een stuk leuker, aangezien dat team ten koste van FC Volendam en na penalty's de halve finale van de KNVB Beker bereikte. Assistent-coach Michael Reiziger, die de honneurs waarneemt bij de Kasteelclub vanwege de schorsing van hoofdtrainer Alex Pastoor, laat weten dat alle spelers ongeschonden uit de bekerwedstrijd zijn gekomen. "Iedereen is beschikbaar. We hebben geen blessures overgehouden aan de bekerwedstrijd. Maar we gaan nog niks zeggen over de opstelling", aldus de oud-international van Oranje bij RTV Rijnmond.

Ondanks het succes in de beker won Sparta in de competitie slechts één van haar laatste dertien duels. "Competitie is competitie. Beker is beker. We hebben dinsdag in de beker gespeeld, maar we zijn allang bezig met vrijdag. Natuurlijk zullen we kijken wat er gebeurt en wie we loten (Vitesse-thuis, zo is inmiddels bekend, red.). Maar waar wij mee bezig zijn is, meer op voetballend gebied, dat we beter worden. We zijn nog steeds in een proces", besluit Reiziger.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen