Vidmar zet punt achter loopbaan na hartproblemen

24 mei 2006, 19:52

Tony Vidmar stopt met voetballen. Bij de Australische verdediger werd enkele weken geleden een hartritmestoornis geconstateerd en ook een second opinion heeft laten zien dat Vidmar problemen heeft aan zijn hart. "De doktoren hebben gezegd dat als ik zou blijven voetballen, dat fataal zou kunnen zijn", legt Vidmar uit.

De 35-jarige verdediger van NAC Breda en de nationale ploeg van Australië blijkt een vaatvernauwing in de linkse kransslagader te hebben en moet onder het mes. Na deze operatie zou hij eventueel weer kunnen gaan voetballen, maar daar ziet hij vanaf. "Ik heb een vriendin en twee kinderen. Je wilt er zijn als ze opgroeien. Op de korte termijn is het heel teleurstellend, maar er is meer in het leven voor mij", aldus de international tijdens een speciale persconferentie in zijn vaderland.

Vidmar, die afgelopen zomer naar NAC Breda kwam, zal over twee weken in Londen onder het mes gaat. Hij speelde in het verleden ook voor Cardiff City, Middlesbrough, Glasgow Rangers, Adelaide Air Force en Germinal Ekeren.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen