Roda gaat investeren, Excelsior heeft lak aan statistieken

27 januari 2017, 15:53

Roda JC heeft zaterdagavond een mooie kans om afscheid te nemen van de laatste plaats om de Eredivisie. De Limburgse eredivisionist, midweeks voor een deel overgenomen door de Zwitserse Rus Aleksei Korotaev, treft in het eigen Parkstad Limburg Stadion concurrent Excelsior. Als er gewonnen wordt door Roda JC, dan wordt de achterstand op de Kralingse nummer veertien verkleind tot één puntje.

Roda JC gaat investeren

Roda-coach Yannis Anastasiou vond zijn ploeg de afgelopen duels niet slecht spelen, maar zag ook dat het ontbrak aan doortastendheid en geluk. "Afgelopen week vielen de beslissingen van de scheidsrechter bepaald niet in ons voordeel uit. Dat is irritant en frustrerend, maar dat geldt ook voor de keuzes die wij zelf maakten", aldus Anastasiou, die met Roda vorige week onderuit ging bij NEC. "Zo waren we bij beide penalty's te gretig en bij onze eindpasses te slordig. Door de 2-0 nederlaag zitten we nu in een moeilijke situatie. Het geluk is niet aan onze kant, maar we maken het onszelf ook moeilijk. Daarom zullen we slimmer moeten zijn in onze keuzes én natuurlijk in het benutten van kansen", zegt de trainer op de clubwebsite.

Door de komst van mede-eigenaar Korotaev heeft Roda JC de ruimte om te investeren in de selectie. Dat gaan de Limburgers dan ook doen. "Na het vertrek van Farshad Noor, Tim Blättler, Daniël de Silva en David Boysen willen we graag in elke linie een versterking", geeft Anastasiou aan. Hij noemt de komende tegenstander een lastige ploeg. "Met Excelsior treffen we een tegenstander die goed verzorgd voetbal speelt en levensgevaarlijk is in de counter. Logischerwijs zullen ze daarom ons het spel laten maken."

"Met statistieken kun je niet zo veel"

Voor Excelsior geldt dat het in het geval van een zege afstand kan nemen van de onderste regionen. Toch hebben de Kralingers een matige staat van dienst tegen de huidige rode lantaarndrager van de Eredivisie. "Dat leeft vooral bij de buitenwacht", reageert Mitchell van der Gaag hierop. "Met statistieken kun je niet zo veel, al is het wel een feit dat we tegen concurrenten te weinig punten pakken. Het is zaak dat we zo spoedig mogelijk drie punten gaan pakken en dan is het lekker omdat tegen een concurrent te doen", stelt Van der Gaag op de clubwebsite.

Arghus Bordignon en Carlo de Reuver zijn wegens blessures nog niet van de partij bij Excelsior. Voor Stanley Elbers komt het treffen met Roda JC ook te vroeg. De vleugelaanvaller wordt geplaagd door een hamstringblessure.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen