FC Twente met Assaidi, Jans ziet progressie bij Zwolle

27 januari 2017, 16:43

PEC Zwolle is de tweede seizoenshelft goed begonnen met een overwinning op ADO Den Haag en Ron Jans wil er alles aan doen om de stijgende lijn door te trekken in het duel met FC Twente. Twente-trainer René Hake kan tegen PEC voor het eerste beschikken over aanwinst Oussama Assaidi.

FC Twente met Assaidi, maar zonder Hooiveld

In de wedstrijd tegen PEC Zwolle is er speeltijd voor Assaidi, zo bevestigde Hake tijdens de persconferentie van vrijdag. "Hij zal ongetwijfeld spelen, maar hoe lang moeten we nog bekijken. Die beslissing nemen we zaterdag", aldus de trainer, die nieuwkomer Jos Hooiveld nog niet in de selectie opneemt. "Jos heeft net één groepstraining meegemaakt, dat is nog te vroeg."

Ondanks dat PEC Zwolle een stuk lager op de ranglijst staat dan Twente, denkt Hake niet dat het een makkelijke wedstrijd gaat worden. "PEC heeft een behoorlijke selectie, maar staat gezien de kwaliteit in de selectie te laag op de ranglijst. Tegen Ajax toonden ze de nodige goede agressie en bij ADO Den Haag hadden ze eigenlijk ruimer moeten winnen. Ik heb het idee dat er bij Zwolle in de winter een knop is omgezet."

Van de Pavert twijfelgeval bij PEC

PEC moet het zondag mogelijk stellen zonder Ted van de Pavert. "Donderdagavond is er in zijn vriendenkring iets heel verschrikkelijks gebeurd. Als hij morgen helemaal fit is en er mentaal klaar voor is, gaat hij gewoon spelen. En anders zoeken we een andere oplossing", legt Jans uit tijdens de persconferentie.

De trainer stelt dat PEC Zwolle in de winterstop progressie heeft geboekt en hoopt dan ook dat het resultaat daarvan zichtbaar is tegen Twente. "We willen laten zien dat we ons ook kunnen meten met ploegen die beter zijn dan het rechterrijtje. FC Twente behoort ook tot die ploegen, net als Groningen en nog een aantal clubs. Ik denk dat wij dat niveau kunnen halen en dat moeten we zondag laten zien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen