Mokhtar baalt van 'voetbalslavernij': "Bizar dat dit nog kan"

28 januari 2017, 14:40

De periode van Youness Mokhtar bij Al Nassr uit Saudi-Arabië was van korte duur, maar zijn dienstverband bij die club heeft zijn sporen nagelaten bij de aanvaller van PEC Zwolle. De buitenspeler zegt dat hij nog altijd wacht op het salaris dat hij had moeten krijgen van die club.

Een jaar na zijn vertrek uit Saudi-Arabië heeft hij zijn salaris nog steeds niet gekregen. Hij heeft nog recht op meer dan dertig maandsalarissen en vecht de zaak momenteel aan met de FIFA. "Het is geen gering bedrag'', zegt hij tegen De Stentor. Hij vindt het onvoorstelbaar dat hij zijn geld nog niet heeft ontvangen. "Bizar dat dit nog kan in de hedendaagse maatschappij. Heel veel clubs maken zich schuldig aan deze vorm van voetbalslavernij en niet alleen in het Midden-Oosten. Ook in landen als Portugal en Bulgarije worden spelers doodleuk niet betaald."

"De FIFA heeft de mond vol van respect in het voetbal, maar clubs maken voetballers tot slaven", is hij duidelijk. "De FIFA moet echt ingrijpen. Ik ben niet de eerste speler die het overkomt en zeker niet de laatste. Dat clubs er mee wegkomen is schandalig", aldus de aanvaller van PEC Zwolle, die met zijn club zondag tegen FC Twente speelt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen