De Haan: "Typisch Hollands, nét niet"

24 mei 2006, 20:33

Foppe de Haan, bondscoach van Jong Oranje, was na het duel met Oekraïne niet mals in zijn kritiek. "We waren niet wakker, we anticipeerden niet. Het leek wel of we medelijden met onszelf hadden", zei de oefenmeester na de 2-1 nederlaag tegen de Oost-Europeanen.

"We waren te tam", stelt De Haan. "Ik denk niet dat de tegenstander beter was, maar ze waren wel een stuk feller. Dat viel me tegen, ik had gedacht dat de spelers meer kerels waren dan ze vanavond hebben laten zien. Toen we in de tweede helft die waardeloze tweede goal tegen kregen, was het over."

"Positioneel stond het niet goed", gaat De Haan verder. "In de eerste helft speelden de middenvelders te ver naar voren en achterin stond het ook niet goed. Bovendien waren spelers vaak te veel aan het lopen met de bal, in plaats van combineren. Iedereen liep vaak net te lang door."

"Het was misschien wel een typisch Hollandse wedstrijd: qua balbezit was het best aardig, maar uiteindelijk was het allemaal een kwestie van nét niet. We misten leiders op het veld. Normaal gesproken zijn Luirink, Schaars en Huntelaar dat, maar vanavond ging het allemaal niet zo", aldus de oefenmeester.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen