Traoré bereikt met Burkina Faso halve finale Afrika Cup

28 januari 2017, 19:26

Ajax zal nog even geduld moeten hebben voor het Bertrand Traoré terug heeft. De aanvaller bereikte zaterdag met zijn land Burkina Faso de halve finale van de Afrika Cup in Gabon. In de kwartfinale in Libreville werd Tunesië met 2-0 verslagen.

Beide doelpunten vielen pas in de laatste tien minuten. Basisspeler Traoré speelde in de 81ste minuut een rol bij het openingsdoelpunt. De Ajacied produceerde bij een vrije trap een rollertje, waarna de inlopende Aristide Bancé de bal hard in het doel schoot. Via Prejuce Nakoulma counterde Burkina Faso drie minuten later naar de 2-0. Na een mislukte hoekschop van Tunesië kwam Nakoulma er snel uit. Hij omspeelde de uitgekomen keeper Aymen Mathlouthi en schoof het leder vervolgens vanaf de rand van het penaltygebied in het lege doel.

In de halve finale ontmoet Burkina Faso het Marokko van Karim El Ahmadi of Egypte.