Ten Hag wijzigde basiself: "Derde duel in zes dagen"

28 januari 2017, 21:31

FC Utrecht begon zaterdag in vergelijking met de bekernederlaag tegen SC Cambuur van afgelopen woensdag met vier wijzigingen aan de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De ploeg van trainer Erik ten Hag zegevierde uiteindelijk met 0-1 in de Adelaarshorst.

Ten Hag miste de geblesseerde Yassin Ayoub en de geschorste Willem Janssen, verder liet hij Richairo Zivkovic en Nacer Barazite buiten de basis. "Het zou een moeilijke wedstrijd worden, gezien de entourage en het veld. Ik had al gezien dat het veld er ontzettend slecht bij lag. Deze type spelers kunnen daarop minder goed uit de voeten. Daarnaast was dit ons derde duel in zes dagen tijd. Het was de derde keer dit seizoen dat we zo'n programma hadden en de vorige twee keer is me dat niet goed bevallen. Toen pakten we in de laatste wedstrijd telkens maar een punt en was er verval in de tweede helft. Vandaar dat we voor frisse jongens hebben gekozen."

Volgens Ten Hag heeft Utrecht een 'uitstekende zege' geboekt in Deventer. "Ik heb in de eerste helft een heel goed FC Utrecht gezien, maar we hadden wel verder afstand moeten nemen", stelde hij. In de tweede helft speelde Go Ahead de laatste 28 minuten met tien man. Ten Hag vond dat zijn team daar beter mee om had moeten gaan. "We hadden veel meer kansen moeten creëren, we hadden de tegenstander moeten uitroken en mochten zeker niet meer in de problemen komen. Zo'n zondagsschot had nog binnen kunnen vallen, ondanks dat we defensief nauwelijks iets hebben weggegeven."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen