Ajax houdt druk op Feyenoord na simpele zege op ADO

29 januari 2017, 16:24

Ajax heeft een regelmatige en gemakkelijke zege op ADO Den Haag geboekt. De nummer 2 van de Eredivisie had in eigen huis weinig te duchten van de Hagenezen, die in grote delen van de wedstrijd meer figurant dan toneelspeler waren. Dankzij doelpunten van Ziyech, Schöne en Dolberg werd het 3-0. Dáárover zal geen jaren worden nagepraat, maar toch was het een bijzondere middag: Justin Kluivert startte namelijk voor het eerst in de basis bij Ajax.

De kleine dribbelaar had duidelijk geen last van zenuwen. Binnen drie minuten liet Kluivert twee flitsende acties zien, tot luid gejuich van het publiek in Amsterdam. Ook in het restant van de wedstrijd was het spel van Kluivert prima, die daarmee terug kan kijken op een geslaagd debuut. Toch was de eerste kans voor ADO. Duplan zette Schaken vrij voor het doel, maar zonder succes: wat volgde was een schot dat over ging.

Dat was meteen ook het laatste wapenfeit van de gasten in het eerste bedrijf. Het was vervolgens enkel Ajax dat de klok sloeg. Na ruim tien minuten wierp dat zijn vruchten af, toen Ziyech na een mooie pass van Dolberg oog in oog met ADO-doelman Setkus raak kon schieten. Het bleek de opmaat voor een sterke fase van de Amsterdammers.

De tweede helft kende feitelijk hetzelfde spelbeeld. De thuisploeg bleef de bovenliggende partij, maar sprankelde iets minder dan voor rust. Zodoende kon ADO sporadisch nog gevaarlijk worden. Schaken kreeg tot tweemaal de kans op de aansluitingstreffer, maar faalde beide keren. Een kwartier voor tijd vond Kasper Dolberg, die eerder in de tweede helft uit een spectaculaire omhaal de lat raakte, dan toch het net. Uit een corner kon de Deen bij de tweede paal intikken en daarmee voor het eerst sinds 20 november 2016 weer scoren.

Dat bleek de laatste noemenswaardige gebeurtenis van de wedstrijd te zijn. Het krachtsverschil was niet alleen op het veld te zien, maar werd ook uit de wissels duidelijk. ADO-trainer Zeljko Petrovic bracht één debutant en twee spelers die voor de tweede keer hun opwachting in het eerste elftal mochten maken in, waarmee duidelijk werd dat de breedte van de selectie een pijnpunt is in Den Haag. De club uit de Hofstad heeft nog twee dagen om daar iets aan te doen.

[photo,104253,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen