Vitesse besluit prima week met zege op AZ

29 januari 2017, 16:41

Vitesse heeft vanmiddag tegen AZ de punten in eigen huis weten te houden door met 2-1 te winnen. De Arnhemmers speelden bij vlagen goed voetbal en haalden de zege binnen door middel van doelpunten van Lewis Baker en Nathan. Een eigen goal van Guram Kashia leek AZ terug in de wedstrijd te helpen, maar Vitesse hield stand en verkleint met deze zege het gat met AZ op de ranglijst tot twee punten.

In het vervolg van het eerste bedrijf golfde het balbezit op en neer en gebeurde er van alles zonder dat er echt gevaar ontstond. Na een half uur schoot Van Wolfswinkel nog wel de 2-0 binnen, maar de spits werd teruggefloten wegens buitenspel. Vitesse kreeg naarmate de eerste helft vorderde bovendien meer controle over de wedstrijd, waardoor AZ lastiger aan combineren toe kwam.

De ploeg van John van den Brom probeerde het vervolgens nog wel, maar kon haar aanvalsdrift niet meer omzetten in echte kansen. Doordat Vitesse met name dankzij haar ingevallen spits Zhang ook niet meer tot echt gevaar kwam hield Vitesse stand en besloot het een lekkere week met drie punten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen