Balotelli helpt koploper OGC Nice aan zege op Guingamp

29 januari 2017, 17:17

OGC Nice is in ieder geval de komende paar uur verzekerd van de koppositie in de Ligue 1. Voor eigen publiek was de ploeg van Lucien Favre met 3-1 te sterk voor Guingamp. De nummer twee AS Monaco kan zondag de koppositie weer overnemen, maar moet dan wel punten pakken tegen Paris Saint-Germain.

Nice kwam na elf minuten op voorsprong na een fantastische goal van Alassane Pléa. Nadat Valentin Eysseric zijn teamgenoot met een mooie hakbal vrijzette voor Karl-Johan Johnsson omspeelde de aanvaller vervolgens de keeper en tekende zo voor de 1-0. Nog voor de pauze verdubbelde Nice de score na een van richting veranderd schot van Jean Michael Seri.

Kort na rust deed Guingamp wat terug via Jimmy Briand, maar de zege van Nice kwam nooit echt in gevaar. Ook Mario Balotelli pakte zijn doelpunt mee. De aanvaller schoot op aangeven van Arnaud Souquet de 3-1 binnen en tekende voor zijn negende competitietreffer. Het verschil tussen Nice en AS Monaco op de ranglijst bedraagt één punt.