Interview: Groningse bikkel droomt van Premier League

30 januari 2017, 14:00

Nee, een geweldige pot was de Derby van het Noorden tussen Heerenveen en Groningen (0-0) zondag niet. Toch was het wel een echte derby, met veel duels en strijd. Dat vond Juninho Bacuna niet erg. De pas 19-jarige middenvelder houdt namelijk wel van zo'n 'Engelse' wedstrijd. Mede daarom hoopt hij ooit, net als zijn grote voorbeeld en broer Leandro, in de Premier League terecht te komen.

Beleving

Bacuna heeft naast de strijd op de Friese grasmat genoten van de 1200 meegereisde fans. "Ik ben trots op ze. Ze hebben de hele wedstrijd achter ons gestaan en veel kabaal gemaakt. Dat gaf ons echt een goed gevoel. Het geeft je toch een extra procentje", aldus Bacuna, die het wel een typische derby vond. "Het ging op en neer en er was veel strijd, duels en beleving. Iedereen ging er vol voor, het was een echte derbywedstrijd."

"Ik trek m'n pootje niet terug"

Het moge duidelijk zijn dat dit precies het spelletje is waar Bacuna van houdt. Hij is krachtig, heeft lef en deinst nergens voor terug. "Ik hou van duels en ga er altijd vol voor. Zo'n wedstrijd vind ik echt lekker. Het bikkelen is zeker mijn ding", zegt de jonge middenvelder. "Dat zit echt in mij. Ik heb dat altijd al gehad. Ik ben niet iemand die snel z'n pootje terugtrekt. Ik ga er altijd voor en hou van strijd. Dan vlieg je er wat sneller in dan iemand anders", aldus de Groninger.

Premier League

Met Villa speelde Leandro Bacuna drie seizoenen lang in de Premier League. Van dit decor droomt zijn broertje. "Ik wil eerst een échte vaste waarde worden in Groningen 1, daarna zien we wel hoe het loopt. Dromen? Die heeft iedereen. Mijn droom is om ooit in de Premier League te voetballen", aldus Bacuna, die dus ooit hetzelfde pad als zijn broer hoopt te bewandelen. "Het is ook een droom van mij om samen met hem te spelen."

Tot dusver staat de teller bij Bacuna op 45 officiële duels voor Groningen, waar hij van invaller tot basiskracht uitgroeide. Het kind van de club is nog maar 19 jaar, maar maakt indruk met zijn atletische postuur, duelkracht en bravoure. "Het gaat steeds beter. Ik ontwikkel mezelf goed en blijf elke dag hard werken. Ik zorg dat ik op de wedstrijddagen alles kan geven voor het team en de club en dat gaat momenteel goed. Dat merk ik ook aan veel dingen: je komt meer in beeld bij iedereen en krijgt steeds meer interviews. Ik word steeds belangrijker en betrouwbaarder, dat is mooi. Nu is het zaak om door te groeien."

Door: Koen Jans

[photo,104245,left,]

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen