Officieel: Payet tekent voor 4,5 jaar bij Marseille

30 januari 2017, 09:32

De kogel is door de kerk: Dimitri Payet mag zich officieel speler van Olympique Marseille noemen. De 29-jarige international van Frankrijk is zondagavond met succes medisch gekeurd bij L'OM en heeft vervolgens een contract voor 4,5 seizoenen getekend.

Payet wordt maandagmiddag om 14.30 uur gepresenteerd door Marseille-voorzitter Jacques-Henri Eyraud en Andoni Zubizarreta, de sportief directeur van de Zuid-Franse club. Het wordt de tweede periode van de aanvallende middenvelder in Marseille, waar hij tussen 2013 en 2015 ook al speelde.

Met de overgang van Payet is ruim 29 miljoen euro gemoeid. De Fransman is door de achterdeur vertrokken bij West Ham United, waar hij eerder nog op handen gedragen werd. Bij Marseille wordt hij ploeggenoot van Patrice Evra, die eerder al overkwam van Juventus. Vermoedelijk gaat de club uit Zuid-Frankrijk nog meer investeringen doen. Dat heeft Frank McCourt, sinds oktober 2016 de clubeigenaar, beloofd.

In het kamp van West Ham is men helemaal klaar met Payet, die op een niet al te chique manier een vertrek forceerde. "Deze verkoop is in het belang van de eenheid van de selectie", zegt voorzitter David Sullivan in een verklaring. David Gold, de andere preses van The Hammers, geeft ook een trapje na:

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen