Onbegrip bij Barça: "Scheidsrechters hebben hulp nodig"

30 januari 2017, 13:19

Door het 1-1 gelijkspel van FC Barcelona bij Real Betis en de 3-0 overwinning van Real Madrid op Real Sociedad loopt Barça flink achter de feiten aan in de Spaanse titelstrijd. De achterstand op de concurrent is nu al zeven verliespunten. De averij in het Estadio Benito Villamarín komt daarom hard aan voor de Catalanen, die flink gedupeerd werden door de dienstdoende arbitrage.

Een inzet van Barça-back Jordi Alba was duidelijk ruim over de doellijn toen Aissa Mandi de bal namens Betis wegwerkte, maar de treffer van de Catalaanse topclub werd niet toegekend. Coach Luis Enrique baalt, maar vindt dat het arbitrale kwartet zelf niet alle blaam treft. "Scheidsrechters hebben gewoon hulp nodig. Met camera's, of wat dan ook. Of het nou gaat om beslissing die in ons voordeel uitpakken, of niet", aldus Enrique, die Luis Suárez nog wel laat zag scoren tegen Betis. "We hebben in ieder geval nog een puntje gered."

Suárez, de doelpuntenmaker aan de zijde van Barça, baalt ook als een stekker van de niet gehonoreerde goal. "De bal was wel een meter over de doellijn", zegt de Uruguayaan. "Maar de scheidsrechters kunnen er wel een keer naast zitten", vindt de oud-speler van FC Groningen en Ajax. "Toch is op de beelden duidelijk te zien dat het een goal was."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen