KNVB: "Videoref liever vandaag dan morgen in Eredivisie"

30 januari 2017, 14:42   Bijgewerkt: 30 januari 2017, 14:57

Na de geslaagde uitvoering van de 'on field review' tijdens de bekerwedstrijd tussen FC Utrecht en SC Cambuur (2-2, Cambuur wint na strafschoppen) van afgelopen week, praten veel mensen vol lof over het gebruik van de videoscheidsrechter. Het is bekend dat de KNVB al jaren pleit voor technologische hulpmiddelen in het voetbal. De bond hoopt dan ook dat de videoref zo snel mogelijk in de Eredivisie gebruikt mag worden.

De KNVB is met het gebruik van de videoscheidsrechter afhankelijk van de wereldvoetbalbond FIFA en de spelregelcommissie IFAB. De Nederlandse voetbalbond vindt het lastig om te voorspellen wanneer er een volgende stap gezet kan worden, in de Eredivisie. "Maar als KNVB zien we de videoarbitrage liever vandaag dan morgen ingevoerd worden", zegt een woordvoerder van de bond tegen FCUpdate.nl.

"Wel is het van belang dat we nu met z'n allen leren van tests in het bekertoernooi. Uiteindelijk worden de resultaten van alle tests (ook uit andere landen) bekeken en zal de FIFA/IFAB een beslissing nemen over een (eventuele) invoering. Ook wij moeten dit nog even afwachten", zegt de KNVB.

Afgelopen week gaf arbiter Pol van Boekel in het bekerduel tussen Utrecht en Cambuur een penalty aan de thuisspelende ploeg, maar deze werd na een 'call' van de videoscheidsrechter teruggedraaid, toen Van Boekel de beelden aan de zijlijn bekeek. Een call mag worden ingezet bij belangrijke beslissingen van de scheidsrechters, bijvoorbeeld bij doelpunten, rode kaarten of penalty's.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen