Ødegaard: "Aandacht en records zijn leuk, maar meer niet"

1 februari 2017, 09:01

Heerenveen wist deze winter een voltreffer te realiseren op de transfermarkt. Martin Ødegaard, vaak genoemd als een van de grootste talenten ter wereld, wordt door de Friese club voor achttien maanden geleend van Real Madrid. De 18-jarige wonderboy uit Noorwegen staat altijd in de spotlights vanwege zijn grote potentieel, maar trekt zich daar maar weinig van aan. FCUpdate.nl sprak met hem.

Van Madrid naar Heerenveen: stap vooruit

Heerenveen is volgens Ødegaard het ideale platform om door te groeien als talent. "De speelstijl hier past bij mij en spreekt me aan. Het voetbal ziet er gewoon goed uit. Iedereen wil de bal hebben en vindt elkaar gemakkelijk. Het was voor mij belangrijk om lekker te voetballen en dat kan ik hier doen", aldus Ødegaard, die de Eredivisie geen 'Mickey Mouse-competitie' vindt. "Tot dusver zijn het wel zware wedstrijden, ik leer veel."

De bal blijft het allerbelangrijkste

Hoewel alles voor Ødegaard nog in het teken staat van groei, wordt de Noor ondertussen wel door velen bestempeld als een megatalent. Daar blijft hij opvallend koel onder. Hij ziet het niet als een last. "Ik probeer me niet te focussen op alle aandacht, maar op het voetbal. Dat is makkelijk voor mij: ik hou er gewoon van om lekker te voetballen en daar volledig mee bezig te zijn. De andere dingen maken me helemaal niet uit."

Heerenveen de springplank, Real-basis het doel

Als Ødegaard volgend jaar zomer de deur van het Abe Lenstra Stadion achter zich dichttrekt, hoopt hij dat de Friezen hem niet snel zullen vergeten. "Ik hoop dat ze dan van mij genoten hebben", aldus de Noor. Wat hij daarna wil, is duidelijk: vol voor speeltijd gaan bij Real Madrid. "Ja, dan wil ik daar echt voor mijn kans gaan en aan spelen toekomen. Ik denk dat mijn periode bij Heerenveen me veel zal helpen om dat doel te bereiken. Want het is absoluut mijn doel, ook al ligt de focus nu volledig op Heerenveen."

Even terug naar 23 mei 2015. Toen debuteerde Ødegaard tegen Getafe voor de hoofdmacht van Real Madrid. Als invaller van niemand minder dan Cristiano Ronaldo. Hij heeft ontzettend veel respect voor de Portugese superster. "Het was geweldig om met hem en al die andere spelers te trainen. Het zijn de beste voetballers ter wereld. Ik kan veel van ze leren", aldus Ødegaard. "Mijn droom is om veel samen met ze te spelen bij Real Madrid."

Door: Koen Jans

[photo,103831,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen