Jong Ajax vermaakt publiek, De Graafschap weer onderuit

30 januari 2017, 22:03   Bijgewerkt: 31 januari 2017, 00:00

Jong Ajax blijft in het spoor van koploper VVV-Venlo na een 6-3 overwinning op Almere City. De twee ploegen vermaakten het publiek op De Toekomst uitstekend en in de tweede helft vielen maar liefst zes doelpunten. Donny van de Beek scoorde tweemaal.

Jong Ajax maakte voor de derde keer dit seizoen meer dan vijf doelpunten in een wedstrijd. Noussair Mazraoui opende na twaalf minuten de score voor de Amsterdammers. In een uur tijd werd de score flink uitgebreid en dankzij doelpunten van uitblinker Abdelhak Nouri, tweemaal Donny van de Beek en Matteo Cassierra stond het kort na rust 5-0. 

Almere City gaf echter niet op en wist terug te komen tot 5-3. Binnen drie minuten hadden Soufyan Ahannach en Sherjill MacDonald er allebei een treffer inliggen en Tom Overtoom tekende vanaf de strafschopstip voor het derde doelpunt van de bezoekers. Zes minuten voor tijd bepaalde Damil Dankerlui de eindstand op 6-3. Jong Ajax is de nummer twee op de ranglijst met vier punten minder dan koploper VVV. Almere City bezet de achtste plaats.

Jong FC Utrecht-De Graafschap

Bij De Graafschap is er nog altijd geen verbetering zichtbaar nadat Henk de Jong trainer is geworden in Doetinchem. Op bezoek bij Jong FC Utrecht werd er met 3-2 verloren. Na 54 minuten stond de thuisploeg na doelpunten van Nick Venema, Menno Koch en Sylla Sow al met 3-0 achter.

De Graafschap wist zich daarna wel te herpakken. Bryan Smeets zorgde na zestig minuten voor de 3-1 en zo'n tien minuten voor tijd kwam de aansluitingstreffer er via Tim Linthorst. Verder dan dat kwamen de bezoekers echter niet. De Graafschap staat nu op de achttiende plaats in de Jupiler League. Jong FC Utrecht doet het met de zestiende plek iets beter.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen