Door PSV afgewezen Boëtius staat voor Belgische transfer

31 januari 2017, 08:46

PSV veegde de aanbieding om Jean-Paul Boëtius van FC Basel over te nemen van tafel, maar Racing Genk lijkt de Nederlander wél in te willen lijven. De club van coach Albert Stuivenberg gaat de oud-Feyenoord op de slotdag van de transferperiode vastleggen, zo melden diverse Belgische media.

De 22-jarige Boëtius is bij Genk de aangewezen opvolger van het grote talent Leon Bailey, die hard op weg is naar Bayer Leverkusen. Naar verluidt heeft Genk ongeveer 4 miljoen euro over voor de diensten van Boëtius. Dit bedrag moeten Stuivenberg en co wel kunnen ophoesten, omdat Bailey waarschijnlijk een slordige 23 miljoen euro oplevert.

Een transfer naar België zou soelaas kunnen bieden voor Boëtius, die in de zomer van 2015 van Feyenoord naar Basel verkaste. Daar staat hij tot medio 2019 onder contract, maar een doorbraak in Zwitserland forceerde hij nog niet. In anderhalf jaar kwam hij tot slechts veertien competitiewedstrijden, waarvan de helft als invaller. De oud-Feyenoorder mocht ook in zes Europese duels en twee bekerwedstrijden opdraven. In totaal maakte hij zes goals voor de Zwitserse topclub.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen