De Jong furieus: "Ik kijk steeds of er belchinezen zitten"

31 januari 2017, 08:57

Na de pijnlijke degradatie uit de Eredivisie was het voor De Graafschap zaak om zo snel mogelijk terug te keren naar het hoogste niveau van Nederland, maar de cijfers van de Doetinchemmers in de Jupiler League zijn treurig. Van de laatste negentien wedstrijden werden er slechts drie (!) gewonnen. Ook trainer Henk de Jong krijgt de boel nog niet aan de praat op De Vijverberg.

Sinds De Jong voor de groep staat bij De Superboeren, werd er drie keer verloren: van FC Eindhoven (2-1), FC Den Bosch (0-3) en maandagavond van Jong FC Utrecht (3-2). De trainer is in de Domstad weer geschrokken van zijn ploeg, met name van zijn verdediging. "Het zijn allemaal slapsticks. Ik zit iedere wedstrijd naar de tribune te kijken of er geen belchinezen zitten", bromt De Jong tegenover De Gelderlander. "Hier valt niet tegen te voetballen. Centraal achterin komen we snelheid tekort, voor die positie moet echt versterking komen", spreekt De Jong duidelijke taal.

Een beschamende achttiende plaats, meer zit er momenteel niet in voor De Graafschap. "Het is onvoorstelbaar. Er zit zoveel angst in deze ploeg, het zit echt heel erg diep. Dat is er niet zomaar uit", aldus De Jong. "Het enige voordeel van deze situatie is dat het nu alleen nog maar beter kan worden", zegt hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen