Bailey tekent bij Leverkusen en maakt weg vrij voor Boëtius

31 januari 2017, 09:27

Witte rook in Leverkusen: Leon Bailey verkast officieel naar de Bundesliga. De 19-jarige Jamaicaan maakt, zoals verwacht, de overstap van Racing Genk naar Bayer Leverkusen. Dat heeft de Duitse subtopper kenbaar gemaakt. Het grote talent signeert een contract dat een looptijd tot medio 2022 heeft.

Leverkusen leeft momenteel, met de negende plek in de Bundesliga, enigszins onder haar stand. Omdat Javier Hernández al een tijdje droog staat, kan de club wel een aanvalsboost gebruiken. Hier zorgt Bailey dus voor. "Leon stond in de belangstelling van veel andere Europese topclubs. We zijn gelukkig dat we in staat waren om alle concurrenten af te troeven", aldus Leverkusen-manager Michael Schäde.

Bailey, die bij Genk zeer waarschijnlijk wordt opgevolgd door Jean-Paul Boëtius, is zeer verheugd met zijn overstap. "Leverkusen is een zeer goede club. Hier kan ik de volgende stap in mijn carrière zetten. Dat dit hier kan, is in het verleden al vaak genoeg gebleken. Bovendien is de speelstijl van deze club aantrekkelijk", aldus de veelbelovende Jamaicaan.

Naar verluidt is er ongeveer 23 miljoen euro gemoeid met de transfer van Bailey.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen