Olympisch elftal na strafschoppen onderuit

24 mei 2006, 22:28

Het Nederlands Olympisch elftal heeft net naast de titel gegrepen bij het internationaal zeer aansprekende jeugdtoernooi van Toulon. De mannen van trainer Wim van Zwam speelden in de finale tegen gastland Frankrijk een sterke wedstrijd, maar moesten het na strafschoppen alsnog afleggen. Na de reguliere speeltijd was de stand nog 0-0.

De eerste zeven strafschoppen werden feilloos benut, maar vervolgens faalde Eindhoven-speler Tim Janssen. Omdat de vijfde Fransman wél trefzeker was, ging het gastland met de hoofdprijs aan de haal. De Nederlandse verdediger Ryan Donk (RKC Waalwijk) werd overigens verkozen tot beste speler van de finale. In de strijd om het brons versloeg Portugal China met 1-0. De treffer kwam halverwege de tweede helft op naam van Moreira. 

Het is overigens alweer voor de derde keer op rij dat Frankrijk het toernooi in Toulon weet te winnen. Voor Nederland was de finaleplaats een unieke prestatie. De laatste finaleplaats van het zeer sterk bezette jeugdtoernooi dateerde alweer uit 1979. Nog nooit slaagde een team uit Nederland er in om het toernooi te winnen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen