VVV heet Arsenal-huurling Zelalem welkom in De Koel

31 januari 2017, 11:22

VVV-Venlo heeft een fraaie slag geslagen op de transfermarkt. De Limburgse eerstedivisionist is erin geslaagd om Gedion Zelalem te huren van Arsenal. De 20-jarige middenvelder gaat de Venlose club in de rest van het seizoen helpen om promotie naar de Eredivisie te realiseren.

Zelalem is een in Duitsland geboren Amerikaan, die zowel in de jeugdopleiding van Hertha BSC als Arsenal speelde. Bij The Gunners debuteerde hij op 16-jarige leeftijd al in de hoofdmacht (in de FA Cup). De middenvelder, die ook al minuten maakte in de Champions League, kwam vorig seizoen op huurbasis voor het Schotse Rangers FC uit. Daar speelde de jeugdinternational van de VS 28 wedstrijden.

"In eerste instantie zijn wij te rade gegaan bij PartnerClub West Ham United, echter konden zij ons dit type speler niet bieden", zegt VVV-manager Stan Valckx op de clubwebsite over de komst van Zelalem. "Wij zijn altijd op zoek geweest naar buitenkansjes en nu deed zich deze unieke kans voor, die wij met beide handen hebben aangegrepen. Gezien het aantal wedstrijden dat we nog spelen en de breedte van onze selectie, is Gedion een welkome versterking."

Bij deze woorden sluit directeur Marco Bogers zich aan. "We zijn blij dat Arsenal ons deze mogelijkheid biedt. Onze PartnerClub West Ham United hebben we hierover ingelicht. De gesprekken over deze huurovereenkomst zijn prima verlopen. Het papierwerk neemt, in verband met een internationale huurovereenkomst, meer tijd in beslag. Gelukkig is vandaag alles rondgekomen en is Gedion vanaf heden speelgerechtigd voor onze club."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen