Toch nog transfernieuws in Zürich, Sevilla en Marseille

1 februari 2017 – De transfermarkt is dicht, maar het nieuws blijft toch nog binnendruppelen. Zo keert Kim Källström Grasshopper Club Zürich de rug toe. De international van Zweden, die sinds de zomer van 2015 voor de Zwitserse club speelde, heeft met de clubleiding afgesproken dat hij mag rondkijken naar andere clubs. De middenvelder voelt zich niet gelukkig in Zwitserland en zinspeelt daarom op een terugkeer naar zijn vaderland Zweden. Källström lag nog tot medio 2018 vast in Zürich.

Toch nog transfernieuws in Zürich, Sevilla en Marseille

Sevilla
Daags na het sluiten van de transfermarkt heeft Sevilla ook nog nieuws naar buiten gebracht. Hiroshi Kiyotake verlaat de revelatie van de Primera División en keert terug naar de Japanse club Cerezo Osaka. De 27-jarige Aziaat werd afgelopen zomer nog voor 6,5 miljoen euro gekocht door Sevilla, maar hij kwam slechts tot vijf competitiewedstrijden. Eerder speelde Kiyotake onder meer voor 1.FC Nürnberg en Hannover 96.

Sevilla is nog een selectielid armer: het heeft doelman Salvatore Sirigu naar Osasuna laten gaan. De 30-jarige Italiaan blijft onder contract staan bij Paris Saint-Germain, dat hem na een uitleenbeurt bij Sevilla dus naar de Spaanse laagvlieger laat verhuizen. Bij Sevilla stond hij slechts drie keer in de basis.

Marseille
Tot slot heeft Olympique Marseille bekendgemaakt dat Romain Alessandrini de club uit Zuid-Frankrijk verlaat. Na 65 wedstrijden, elf goals en negen assists gaat de middenvelder voor een overstap naar de Verenigde Staten. Daar tekent hij bij Los Angeles Galaxy.

Eredivisie

gerelateerd