ManCity haalt uit, ManUnited en Everton spelen gelijk

1 februari 2017, 23:07   Bijgewerkt: 2 februari 2017, 09:52

Na de 4-0 nederlaag bij Everton en het gelijkspel tegen Tottenham Hotspur (2-2) heeft Manchester City weer een driepunter gescoord in de Premier League. Manager Pep Guardiola leidde zijn elftal woensdag naar een 0-4 overwinning bij West Ham United. Manchester United moest op Old Trafford genoegen nemen met een 0-0 remise tegen Hull City, Ronald Koeman speelde met Everton met 1-1 gelijk bij Stoke City.

Bij rust leidde Manchester City al met 0-3 in het London Stadium. Kevin de Bruyne bracht de bezoekers in de zeventiende minuut aan de leiding. De Belgische spelmaker zette de aanval zelf op, kreeg de bal terug van Gabriel Jesus en schoot vervolgens raak. Op aangeven van Raheem Sterling was Jesus in de 39ste minuut zelf verantwoordelijk voor de 0-3. David Silva had vlak na de treffer van De Bruyne al voor de 0-2 gezorgd. Uit een strafschop legde Yaya Touré halverwege de tweede helft de eindscore vast op 0-4.

Manchester City komt door de winst op 46 punten, evenveel als nummer vier Liverpool. Dat team speelde dinsdag de kraker tegen koploper Chelsea met 1-1 gelijk. Bovendien hebben The Citizens nu vier punten voorsprong op stadgenoot en nummer zes Manchester United. Dat elftal kwam op Old Trafford, met Daley Blind in de basis, niet verder dan 0-0 tegen Hull City. Manchester United had wel het betere van het spel, maar verschalkte Hull-keeper Eldin Jakupovic niet. De beste kans van de wedstrijd was in de tweede helft voor Juan Mata, maar op zijn inzet had de Zwitserse goalie van de bezoekers een fraaie redding in huis.

Met 37 punten is Everton de nummer zeven van de Premier League. De equipe van Ronald Koeman verliet Stoke-on-Trent met een 1-1 gelijkspel tegen Stoke City. De thuisclub kwam al in de zevende minuut op 1-0. Peter Crouch kopte raak uit een voorzet van voormalig FC Twente-speler Marko Arnautovic en tekende zo voor zijn honderdste goal in de Engelse competitie. Door een eigen treffer van Ryan Shawcross kwam Everton vlak voor rust langszij. Erik Pieters, Bruno Martins Indi en Ibrahim Afellay stonden in de basis bij Stoke City, Koeman hield Maarten Stekelenburg op de bank.