Strootman helpt Roma ontsnappen, ook Fiorentina worstelt

1 februari 2017, 23:23

AS Roma heeft zich geplaatst voor de halve finale van de Coppa Italia, maar gemakkelijk ging het allerminst. Een discutabele strafschop in de zevende minuut van de extra tijd was woensdag in de kwartfinale nodig om Serie B-club Cesena in het Olympisch Stadion van Rome onderuit te krijgen: 2-1. Een hoofdrol was weggelegd voor Kevin Strootman.

Strootman was diep in blessuretijd degene die de penalty verdiende voor AS Roma. Cesena-keeper Federico Agliardi beging in de ogen van de arbitrage een overtreding op de Nederlandse middenvelder en daarom mocht de thuisclub een penalty nemen. Clubicoon Francesco Totti schoot de bal tegen de touwen en zorgde daarmee voor opluchting bij de Giallorossi. Cesena bood Roma goed partij en kwam in de 73ste minuut ook tot scoren via Luca Garritano. Dat was de 1-1, aangezien de Romeinen vijf minuten eerder via Edin Dzeko op voorsprong waren gekomen.

In de halve finale speelt AS Roma tegen aartsrivaal Lazio, dat Internazionale dinsdag uitschakelde. Juventus en Napoli strijden eveneens om een finaleplaats, nadat zij vorige week al afrekenden met respectievelijk AC Milan en Fiorentina.

Datzelfde Fiorentina speelde woensdag op bezoek bij hekkensluiter Pescara een inhaalwedstrijd, nadat er op 8 januari niet gevoetbald kon worden vanwege sneeuwval. De Toscanen wonnen in het Stadio Adriatico-Giovanni Cornacchia, maar ook zij hadden het niet gemakkelijk. Cristian Tello maakte pas in de vijfde minuut van de extra tijd het verschil: 1-2. De oud-speler van FC Barcelona had eerder in de tweede helft met een afstandsschoot al voor de gelijkmaker gezorgd.