Egypte naar finale na gemiste penalty Ajacied Traoré

1 februari 2017, 23:37

Egypte kan komende zondag voor de achtste keer in de geschiedenis kampioen van Afrika worden. De noorderlingen plaatsten zich woensdag voor de finale van de Afrika Cup in Gabon, door in de halve eindstrijd na strafschoppen te winnen van Burkina Faso. Ajacied Bertrand Traoré miste de beslissende penalty.

Egypte speelde defensief, maar kwam in de 66ste minuut wel op voorsprong. Mohamed Salah schoot raak vanaf de rand van het penaltygebied. Burkina Faso herstelde zeven minuten later terecht het evenwicht. Aristide Bancé was op aangeven van Charles Kaboré verantwoordelijk voor de gelijkmaker.

Daarna werd niet meer gescoord en ook in de verlenging bleven meer doelpunten uit, waardoor penalty's de beslissing moesten brengen. Egypte begon met een misser van Abdalla El Said, maar de daaropvolgende strafschoppen van het land gingen er allemaal in. Egypte-doelman Essam El Hadary keerde bovendien de laatste twee penalty's van Burkina Faso, waarmee hij zijn land naar de finale hielp. Zijn beslissende redding was op een inzet van Traoré, daarvoor had hij al de strafschop van keeper Kouakou Koffi tegengehouden.

In de finale van zondag speelt Egypte tegen Kameroen of Ghana. Hun halve eindstrijd is donderdag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen