Gerbrands over miljoenen: "Daar beginnen wij niet aan"

2 februari 2017, 09:00

Wat coach Phillip Cocu woensdag al duidelijk maakte, heeft algemeen directeur Toon Gerbrands nu min of meer herhaald. PSV had in de afgelopen transferperiode niet de behoefte en de mogelijkheden om zomaar even een bedrag van 15 miljoen euro op tafel te leggen voor een aanwinst. Ook al werd er door menig fan aangedrongen op het halen van een aanvallende impuls, PSV hield de hand op de knip.

Waar Ajax 12 miljoen euro (kan oplopen tot 15 miljoen euro) uit de kas haalde om de komst van de Braziliaan David Neres te realiseren, hield PSV het bij de nieuwe huurdeal rond Marco van Ginkel. Meer dan 10 miljoen euro uitgeven aan een speler, dat vindt men in Eindhoven meestal een brug te ver. "Je ziet dat de prijzen enorm worden opgestuwd door de ontwikkelingen in Engeland en China. Waar je vroeger in landen als Mexico zaken kon doen voor 4 à 5 miljoen euro zijn de prijzen nu richting 10 à 12 miljoen aan het gaan. Daar beginnen wij niet aan. Dat is niet ons businessmodel", zegt Gerbrands in De Telegraaf.

"Wij kopen spelers aan voor bedragen tussen de 4 tot 7 miljoen euro en hopen ze verder te ontwikkelen en voor een hoger bedrag te verkopen", zo omschrijft Gerbrands het transferbeleid van PSV. "Hoger kunnen we niet gaan. We weten precies wat onze polsstok is en wat we wel en niet kunnen doen voor een verantwoorde bedrijfsvoering", aldus de algemeen directeur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen