Van As ziet de rust terugkeren bij ADO Den Haag

2 februari 2017, 08:42

Het zijn roerige tijden bij ADO Den Haag, dat sportief gezien aan een dramatische serie bezig is en lange tijd geplaagd werd door financiële onrust en Chinese perikelen. Met Jeffrey van As als nieuwe manager voetbalzaken richt de club uit de Hofstad de blik echter weer naar voren. De rust moet terugkeren.

"Ik ben nu twee weken hier en het is nogal hectisch. Je kunt merken dat er veel gebeurd is", zegt Van As in gesprek met de NOS. Dat de Chinese clubeigenaar eindelijk over de brug is gekomen met 2 miljoen euro, is cruciaal. "Het is fijn dat het geld van Wang er nu is. We hebben nu rust op dat gebied. Nu moet de focus op het voetbal. We moeten zorgen dat ADO zo snel mogelijk verzekerd is van eredivisievoetbal volgend jaar."

Tijdens de winterse transferperiode deed NAC prima zaken, met de komst van Guyon Fernandez, Donny Gorter, Abel Tamata, Randy Wolters en Abdenasser El Khayati. "Maar dit heeft niets te maken met het geld van Wang", stipt Van As aan. "Dit hebben we op een creatieve manier kunnen doen. We zijn er in Nederland meester in om spelers af te schrijven, maar ik geloof dat ze ons verder kunnen brengen."

Van As weet dat het niet altijd even lekker liep bij ADO, maar hoopt dat het nu de kant op zal gaan. "Ze dachten hier snel te kunnen groeien, maar veel clubs in de buurt willen hetzelfde. Meer geld betekent niet automatisch een betere ploeg. Ik denk dat je goed moet nadenken over wat een speler waard is en daarnaar moet handelen. Niet wat een gek ervoor geeft."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen