Caanen hekelt transferkritiek: "Oordelen zonder kennis"

3 februari 2017, 19:55

Menig voetballiefhebber kijkt met gefronste wenkbrauwen naar het transfergeweld in Kerkrade, waar Roda JC deze winter maar liefst negen aanwinsten verwelkomd heeft. Dat alles door de impulsen van de nieuwe mede-clubeigenaar Aleksei Korotaev. "Hij is een geschenk uit de hemel", zegt technisch directeur Ton Caanen tegen het Algemeen Dagblad.

Caanen weet dat Roda JC veel kritiek krijgt vanwege de hoeveelheid transfers, maar dat vindt de technisch directeur niet terecht. "Dat is oordelen zonder kennis van zaken", aldus Caanen, die meerdere onbekende spelers uit het buitenland haalde. "Nederlandse spelers hebben onze voorkeur. Daarom hebben we geïnformeerd naar Florian Jozefzoon van PSV, naar Robert Mühren van AZ, naar Luciano Slagveer van sc Heerenveen. Maar die jongens komen gewoon niet naar Roda, ook niet nu hier meer te besteden is. Dát is de realiteit. Vandaar de keuze voor de jongens die we nu gehaald hebben, ook een paar Nederlanders overigens. En dat is wel degelijk beleid. Dankzij onze scouting, dankzij ons netwerk weten we namelijk precies wie we in huis hebben gehaald. Ons doel? Ons rechtstreeks handhaven in de Eredivisie."

Er wordt door velen geroepen dat Roda JC nu een vreemdelingenlegioen en een handelshuis is, maar dat vindt Caanen onzin. "Mensen vergeten dat wij ook zes jongens hebben laten gaan", aldus de 'td' van Roda JC. "We hebben nu 25 spelers. Heel normaal", aldus Caanen, die de roep om 'automatismen' als 'lulkoek' bestempelt. "Eenmaal op het veld verstaan spelers elkaar. Ik ben er van overtuigd dat de resultaten komen. En dat daarmee de rust terugkomt in Kerkrade. Echt, we snakken naar rust."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen