AZ gelijk met Krul tegen PSV: "Dat lijkt me duidelijk"

2 februari 2017, 17:26

AZ begint zaterdag met Tim Krul onder de lat aan de thuiswedstrijd tegen PSV. De Nederlandse keeper wordt voor het komende half jaar gehuurd van Newcastle United, nadat hij in de eerste seizoenshelft genoegen moest nemen met een reserverol bij Ajax. Coach John van den Brom verkiest Krul gelijk boven Sergio Rochet.

"Dat lijkt me duidelijk", is Van den Brom bij NH stellig over zijn keuze. "Tim was een buitenkans. Natuurlijk zijn we best tevreden over Sergio, maar we missen dingen bij hem die Tim wel heeft met zijn ervaring, de wedstrijden die hij heeft gespeeld in de Premier League. Hij kan ons vanaf zaterdag helpen tot aan het einde van het seizoen."

Van den Brom polste Krul zelf voor een overgang naar Alkmaar. "We doen hier altijd alles samen, maar deze keer heb ik Tim zelf gebeld. Ik ken hem een beetje vanuit mijn ADO-achtergrond. En ik kende zijn vader heel toevallig. We hebben snel contact kunnen leggen", legt hij uit. "Je hoopt het proces op de laatste dag van de transferwindow te beïnvloeden. En als je als speler weet dat een trainer achter je staat, dan kan je het niet beter hebben."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen