Calhanoglu rest van seizoen geschorst, Iniesta traint weer

2 februari 2017, 18:02

Hakan Calhanoglu komt dit seizoen niet meer in actie. Het internationaal sporttribunaal CAS heeft de schorsing van vier maanden die de FIFA de 22-jarige aanvaller van Bayer Leverkusen eerder oplegde bekrachtigd, zo is donderdag bekendgemaakt. Met zes goals en vijf assists in vijftien competitieduels is Calhanoglu dit seizoen één van de sterkhouders bij Leverkusen.

Aanleiding voor de sanctie is een geschil tussen Calhanoglu en Trabzonspor. In 2011, toen hij nog speler was van Karlsruher SC, werd de Turks international het met Trabzonspor eens over een transfer. Een overgang naar de zesvoudig kampioen van Turkije bleef echter uit, omdat de speler zijn contract bij Karlsruhe verlengde. De FIFA schorste Calhanoglu wegens contractbreuk jegens Trabzonspor voor vier maanden en het CAS kwam donderdag tot dezelfde straf.

Iniesta hervat training

Beter nieuws was er voor FC Barcelona. Coach Luis Enrique kan binnenkort weer een beroep doen op Andrés Iniesta. De spelmaker raakte twee weken geleden geblesseerd aan zijn kuit, maar hervatte donderdag de groepstraining. Mogelijk kan hij komend weekend in het thuisduel met Athletic de Bilbao zijn rentree maken, al is dat niet heel waarschijnlijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen