Klopp hoopt op meer doelpunten van Wijnaldum

2 februari 2017, 18:28

Georginio Wijnaldum redde dinsdag een punt voor Liverpool in de thuiswedstrijd tegen Chelsea (1-1). Voor de Nederlandse middenvelder was het zijn derde Premier League-doelpunt van het seizoen, maar manager Jürgen Klopp hoopt eigenlijk op meer treffers van hem.

Klopp wil dat Wijnaldum zich vaker in het strafschopgebied van de tegenstander laat zien, iets dat Wijnaldum na het duel met Chelsea al verklapte. "Op de vleugel hebben we Roberto Firmino die de voorzetten geeft, maar vervolgens is er niemand in de 'zestien'. Gini (Wijnaldum, red.) zou daar vaker bij betrokken moeten zijn", zegt Klopp op de officiële website van Liverpool. "Dat zou hij nog kunnen verbeteren, maar dat niet alleen. Hij is jong genoeg om zich nog veel te verbeteren."

Wijnaldum was op oudejaarsdag al de matchwinner tegen Manchester City en was in november trefzeker tegen Watford. "Hij is een goede speler, daarom speelt hij bij ons. Maar hij moet zich vaker rond de 'interessante' situaties begeven, daar waar de ballen neerkomen en hij van invloed kan zijn. Dat kan, want we hebben een vloeiende speelstijl", besluit Klopp.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen