Bouy gelijk in PEC Zwolle-basis, Sparta mist Brogno

3 februari 2017, 14:12

Ouasim Bouy heeft zondag in de uitwedstrijd tegen Sparta gelijk een basisplaats bij PEC Zwolle. De voormalig bekerhouder huurt de middenvelder, net als vorig seizoen, voor de tweede helft van de competitie van Juventus. Het afgelopen half jaar stalde de Italiaanse grootmacht de oud-Ajacied bij Palermo.

Bouy speelt tegen Sparta als verdediger, omdat Ted van de Pavert ontbreekt vanwege een rugblessure. "Hij is topfit en heeft al mooie dingen laten zien op de training", zegt Zwolle-coach Ron Jans over Bouy tegen De Stentor. Stef Nijland, net terug van een hamstringblessure, ontbreekt net als Van de Pavert tegen Sparta. Hij heeft lichte klachten aan zijn lies. Ook Thanasis Karagounis, Rick Dekker en de geschorste Bram van Polen staan niet tot de beschikking van Jans.

Zwolle en Sparta strijden allebei tegen degradatie. De Overijsselse club heeft momenteel één punt minder dan de Rotterdamse tegenstander. Eerder dit seizoen won Sparta met 0-3 in Zwolle van PEC. "We hebben iets recht te zetten", weet Jans. "De laatste weken hebben we laten zien dat we heel goed kunnen voetballen. Nu is het zaak om ook punten te pakken."

Sparta zonder Brogno

Sparta begon goed aan het seizoen, maar wacht inmiddels al bijna drie maanden op een overwinning. Sinds begin november pakte de promovendus slechts twee punten. Coach Alex Pastoor moet het tegen Zwolle stellen zonder de aan zijn enkel geblesseerde Loris Brogno, maar nieuwkomers Jerson Cabral en Martin Pusic zijn wel inzetbaar.

"Ze zijn heel fit, dus wat dat betreft kunnen ze spelen. Waar we wel voorzichtig mee zijn is hun fysieke reactie op een andere ondergrond dan ze in het afgelopen half jaar gewend zijn geweest. Dat wordt te vaak onderschat, dat merken wij nu ook", aldus Pastoor bij RTV Rijnmond, doelend op het kunstgras van Sparta. De Kasteelheren verloren vorige week met 3-2 bij Willem II. In dat duel speelden ze met vijf andere spelers ten opzichte van de voorgaande partijen tegen AZ en FC Volendam (beker). "Het is wel logisch dat de basis weer lijkt op de basis van AZ of FC Volendam. Dat lijkt meer op wat we gewend waren te doen", besluit Pastoor.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen