Cocu: "Wie mentaal sterkst is, gaat met schaal aan haal"

3 februari 2017, 14:24

Het mentale aspect zal volgens PSV-coach Phillip Cocu een grote rol gaan spelen bij de beslissing in de titelstrijd. Momenteel gaat Feyenoord aan kop in de Eredivisie, met een voorsprong van vijf en acht punten op respectievelijk Ajax en PSV. Komende zaterdag gaat Cocu met de Eindhovense club op bezoek bij AZ.

"Ik denk dat er nog genoeg mogelijk is, maar de realiteit is dat we niet of nauwelijks iets mogen laten liggen. Wie mentaal het sterkst is, gaat met de schaal aan de haal", stelde Cocu vrijdag op de persconferentie voor het uitduel met AZ, zo citeert PSV.nl de oefenmeester. Feyenoord en Ajax spelen een dag later ook uit. De Rotterdammers bezoeken dan FC Twente, de Amsterdammers gaan op visite bij Roda JC Kerkrade.

Lastige wedstrijden dus voor de top-drie, maar clichés als 'het weekend van de waarheid' gaat Cocu uit de weg. "Elk weekend is belangrijk. Op momenten dat je het het minst verwacht gebeuren vaak de gekste dingen", stelt hij. "Soms worden juist op papier eenvoudige wedstrijden niet gewonnen. Voor ons is het duidelijk: wij kunnen ons geen fout veroorloven."

Cocu heeft nog steeds geloof in een derde landstitel op rij met PSV. "Het is niet moeilijk om dat geloof te houden. Er is nog een lange weg te gaan", weet de oud-international. "Natuurlijk is de afstand op Feyenoord aanzienlijk, maar er zijn nog veel punten te winnen. Vorig seizoen heeft uitgewezen dat het ook op het laatste moment mogelijk is een titel te winnen. Ik denk dat er nog genoeg mogelijk is, maar de realiteit is dat we niet of nauwelijks iets mogen laten liggen. Aan ons de taak om maximale druk op Ajax en Feyenoord te houden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen