Korotaev en Anelka mikken op CL-voetbal in Kerkrade

3 februari 2017, 17:19   Bijgewerkt: 3 februari 2017, 19:49

In een bewogen en drukbezochte persconferentie werden Aleksei Korotaev en Nicolas Anelka vrijdagmiddag gepresenteerd bij Roda JC. De Zwitsers/Russische mede-clubeigenaar en diens consultant hebben grootse plannen bij de eredivisionist uit Kerkrade: binnen vijf jaar moet er Champions League-voetbal gespeeld worden in het Parkstad Limburg Stadion.

De Champions League in

Roda JC bivakkeert momenteel op de zeventiende plaats in de Eredivisie, maar wil met de kwaliteitsinjecties van Korotaev – door de komst van de nieuwe mede-eigenaar streken deze winter maar liefst negen (vrij onbekende) aanwinsten neer in Kerkrade – en de adviezen van Anelka een flinke opmars realiseren. "Ik ben zéér ambitieus. Als ik eerlijk ben, dan wil ik de Champions League in met deze club."

Aleksei Korotaev

Aleksei Korotaev

Anelka: "Waarom niet?"

Nadat Korotaev een Roda-shirt overhandigd kreeg en een tamelijk onwennig applausje kreeg, schoof Anelka aan naast technisch directeur Ton Caanen. "Ik ben blij om hier te zijn", waren de eerste woorden die de Franse oud-topspeler sprak. "Ik ben hier gekomen omdat ik dit een geweldige club is, die ik wil helpen. Er lopen hier veel talenten rond, zowel in eerste team als in de jeugd. Ik kom hier kijken en rondlopen en beoordeel vervolgens wat er allemaal beter kan."

"Nederland heeft geweldige spelers grootgebracht"

De oud-speler van onder meer Real Madrid, Arsenal, Chelsea en Manchester City kent Roda JC nog niet zo goed. Zo kon hij even niet komen op de achternaam van Mitchell Paulissen en wist hij niet wat 'Koempels' zijn. "Maar ik ken Roda JC wel een beetje van het verleden, ze hebben ook in Europa gespeeld", aldus Anelka, die aangaf dat hij de Eredivisie hoog heeft zitten. "Deze competitie heeft geweldige spelers grootgebracht: kijk maar naar Seedorf, Bergkamp, Overmars, Sneijder en Van Persie. Het voetbal is hier groot. Daarom is dit een mooi project voor mij en Aleksei."

Nog even over de precieze werkzaamheden voor Anelka. Hij gaat scouten op de Franse markt, maar gaat vooral een rol spelen in de jeugdopleiding van Roda JC. "Het doel is om spelers vanuit de academie te laten doorgroeien naar het eerste elftal. Kijk bijvoorbeeld naar Mitchell (Paulissen dus, red.), hij is een jongen van de stad. Dat willen we meer zien: talenten die vanuit de opleiding doorbreken in de hoofdmacht. En vervolgens misschien wel het nationale team kunnen halen. Ik ga zelf eerst kijken wat er allemaal in de opleiding gebeurt, daarna ga ik in overleg met iedereen binnen de club kijken wat ik precies ga en moet doen", besluit Anelka.

[photo,104353,left,]

Lees ook: 'Achtergrond: de opmerkelijke weg van Anelka naar Kerkrade'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen