Aké wordt altijd 'de zoon van Ruud Gullit' genoemd

3 februari 2017, 20:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Nathan Aké is aan de weg aan het timmeren in de Premier League, waar Chelsea hem zelfs vroegtijdig terughaalde van een uitleenbeurt bij AFC Bournemouth. De 21-jarige verdediger wordt in Engeland liefkozend 'Baby-Gullit' genoemd. Vanwege zijn dreadlocks is de vergelijking met de voormalig Oranje-captain natuurlijk snel gemaakt.

"Waar ik ook kom, mensen zeggen altijd 'hé kijk, daar heb je de zoon van Ruud Gullit'", zegt Aké tegen de Daily Mail over de eeuwige vergelijking met de oud-international. "Hij is natuurlijk een grote persoonlijkheid in Nederland, maar ik heb hem nooit echt zien spelen. Daar ben ik te jong voor", aldus de Chelsea-speler.

"Ik heb mijn haar al op deze manier sinds ik twaalf was", aldus Aké. "Eerst was het wat korter en deed mijn vader het elke ochtend voor mij. Later maakte hij er dreads van, waardoor ik er geen omkijk meer naar had", legt de jonge verdediger van Chelsea uit.

Aké en Gullit hebben elkaar deze week voor het eerst ontmoet. "Hij zei tegen me dat hij me volgt en dat hij vindt dat ik het goed doe", stelt Aké. "Hopelijk kan ik het, net als hem, tot het Nederlands elftal schoppen. Dat is een droom van mij."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen