Dortmund-trainer Tuchel vindt uitspraken Aubameyang 'vervelend'

4 februari 2017, 12:01   Bijgewerkt: 4 februari 2017, 12:37

Vanavond staat er voor Borussia Dortmund een belangrijk potje op het programma. Het dit seizoen verrassend goed presterende RB Leipzig komt naar het Signal Iduna Park. Om ook maar enigszins zicht te houden op de promovendus, die momenteel elf punten voor Dortmund staat, volstaat maar één opdracht: winnen. "Voor het verdere seizoensverloop is het voor ons van belang om te winnen en daarmee in flinke dosis zelfvertrouwen op te doen", zo laat Dortmund-trainer Thomas Tuchel weten aan Kicker.

Het zal Tuchel verheugen dat hij tijdens het sleutelduel tegen RB Leipzig een beroep kan doen op clubtopscorer Pierre-Emerick Aubameyang. De Gabonees keerde onlangs terug van de Africa Cup, speelde eerder deze week al mee tegen FSV Mainz 05 en verschijnt vanavond dus ook aan de aftrap. Aubameyang is er zelf echter allesbehalve zeker van dat hij dat tot in lengte van jaren zal blijven doen voor 'der BVB'.

De aanvaller ging onlangs kort in op zijn toekomst: "Ik overweeg een vertrek bij Borussia Dortmund in de zomer, ondanks dat ik me hier -mede dankzij de geweldige fans- wel thuisvoel. Ik vraag mezelf echter af of ik de volgende stap moet maken. Een antwoord heb ik niet, daarvoor heb ik tijd nodig." De aanvaller werd onlangs in verband gebracht met clubs als Real Madrid, Manchester City en Paris Saint-Germain.

Tuchel was allerminst verheugd met die reactie: "Zulke reacties helpen natuurlijk niet. Het is natuurlijk ook zo dat we er niet al te veel aandacht aan moeten besteden. Wie goed luistert naar wat Aubameyang zegt merkt dat hij zichzelf gericht afvraagt of hij zijn carrière hier moet beëindigen of nog een nieuw avontuur aan moet gaan."

De wedstrijd tussen Borussia Dortmund en RB Leipzig start vanavond om 18:30 uur in Dortmund.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen