Bayern morst tegen Schalke, herstel Hoffenheim en Hertha

4 februari 2017, 18:12

Bayern München heeft slechte zaken gedaan in de Duitse titelstrijd. De Zuid-Duitsers, met Arjen Robben in de basis, kwamen in eigen huis enigszins verrassend niet voorbij Schalke 04, terwijl de nummers drie (Hoffenheim) en vier (Hertha BSC) zich herstelden van hun nederlagen van vorige week. Wolfsburg, met Bruma in de basis en Bazoer op de bank, ging onderuit bij 1.FC Köln.

'Der Rekordmeister' begon nog wel goed aan het thuisduel met Schalke. Binnen tien minuten was het al 1-0 voor Bayern door een doelpunt van Robert Lewandowski. Enkele minuten later kon Naldo de bezoekers alweer op gelijke hoogte zetten. Het tempo lag daarna hoog, met kansen voor beide ploegen. Kolasinac (op de lat) en Goretzka (een-op-een met Neuer) waren het dichtst bij treffers, maar konden het net niet vinden. Ook in de tweede helft waren de beste mogelijkheden voor de bezoekers, al was Bayern vlak voor tijd nog een aantal keer gevaarlijk dicht bij de winnende treffer.

Hoffenheim herstelde zich van de nederlaag tegen RB Leipzig vorige week. In eigen huis wonnen de blauw-witten met 4-0 van FSV Mainz. Die overwinning kwam betrekkelijk laat tot stand. Uth zorgde na vijf minuten nog wel voor de openingstreffer, maar vervolgens was het lang wachten op meer doelpunten. In de laatste tien minuten stelden de invallers Terrazzino en Szalai (tweemaal) de zege veilig voor de thuisploeg.

Hertha, de nummer vier op de ranglijst, bleef in het spoor van Hoffenheim. Erg overtuigend ging dat niet: op eigen veld was de ploeg uit de Duitse hoofdstad met 1-0 te sterk voor degradatiekandidaat Ingolstadt. Genki Haraguchi kroonde zich met een doelpunt in de tweede minuut tot matchwinner.

Borussia Mönchengladbach kwam in eigen huis betrekkelijk laat op gang tegen Freiburg. In de laatste twintig minuten stelden Stindl, Raffael en invaller Herrmann de drie punten veilig voor 'BMG'. Wolfsburg, waar geen speeltijd was weggelegd voor Bazoer, ging dankzij een penalty van Anthony Modeste met 1-0 de boot in bij 1.FC Köln.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen