Excelsior knokt zich verdiend naast FC Groningen

4 februari 2017, 22:37

Na de kansloze nederlaag op bezoek bij Roda JC (4-0), kwam Excelsior in Groningen wél terug van een achterstand. In een kwalitatief zwakke wedstrijd scoorden beide ploegen na rust één keer. Terecht, want niemand maakte echt aanspraak op de winst: 1-1.

Na ruim 40 minuten in de Euroborg schrokken de meeste fans ineens wakker. Bryan Linssen loste ineens een kanonskogel op doel, waar Warner Hahn op zijn beurt katachtig op reageerde. Het was het eerste wapenfeit van de wedstrijd. Er gebeurde in de eerste helft zo weinig, dat het niet verrassend zou zijn als de helft van de aanwezige supporters ondertussen aan 't kaarten was.

Van beide kanten was het niet veel soeps. De passing verliep slordig en er ontstonden veel misverstanden op het veld. Zowel Alexander Sørloth als Nigel Hasselbaink bevonden zich als spitsen telkens op een eiland. Beide ploegen hielden de bal nooit lang in bezit, waardoor er zelden een echte aanval werd opgezet.

Even later gooide de thuisploeg het duel bijna in het slot, uit een gevaarlijke vrije trap van Yoëll van Nieff die maar net werd gemist door zijn ploeggenoten. Maar vlak daarna leken de bezoekers uit Kralingen de stand ineens gelijk te trekken: Luigi Bruins kopte de bal bijna tegen de touwen, maar Sergio Padt stak daar een stokje voor. Ook Terell Ondaan was dicht bij de gelijkmaker.

Ondanks de twee gemiste kansen gaf Excelsior niet op. Het knokte zich sterk terug in de Euroborg dankzij invaller Anouar Hadouir, die de bal op technische wijze binnenkantpaal in de verre hoek krulde. Padt was kansloos (1-1). De goal gaf het elftal van Mitchell van der Gaag ineens meer zelfvertrouwen en FC Groningen begon achterin wat te wankelen.

Maar het was de thuisploeg die alsnog de beste kans op drie punten kreeg. Uit een vrije trap – vijf minuten voor tijd – liet verdediger Kasper Larsen de fans bijna juichen, maar zijn kopbal ging net voorlangs. Het bleef toch wel terecht bij een gelijkspel. Geen beste avond voor beide ploegen. FC Groningen blijft steken op plek negen, terwijl Excelsior veertiende blijft.