Kanonskogel Cuadrado bezorgt Juventus zege op Inter

6 februari 2017, 11:45

Juventus blijkt voorlopig niet te achterhalen voor de concurrentie. Zondagavond was het met 1-0 te sterk voor Internazionale. Daarmee kwam een einde aan een zegereeks van Inter, dat nu vijfde staat.

In het stadion van Juventus voltrok zich een topper met veel strijd en beleving. Inter speelde met het nodige zelfvertrouwen door de zegereeks waarin het zat. Het tempo lag hoog in de openingsfase en dat zorgde na dertien minuten voor een kans. Paulo Dybala zag dat de lat een doelpunt van hem voorkwam. Gianluigi Buffon keek daarna een schot van Inter net naast het doel.

Vlak voor rust moest Inter-doelman Samir Handanovic reddend optreden bij een vrije trap van Miralem Pjanic. Met een geweldige redding plukte hij de bal uit de hoek. De goalie had een minuut later geen antwoord op de kanonskogel van Juan Cuadrado. Hij nam een afvallende bal van afstand ineens op de schoen. Zijn schot sloeg snoeihard tegen het net.

In de tweede helft voltrok zich meer een tactisch steekspel. Juventus hoefde namelijk niet en probeerde met verzorgd voetbal en door gecontroleerd te spelen Inter van het eigen doel te houden. Daarin slaagde het aardig. Het bracht Inter zelfs in de verdrukking. Zo stuitte Gonzalo Higuaín met een schot op de vuisten van Handanovic.

Ivan Perisic kreeg in de blessuretijd een directe rode kaart voor commentaar op de leiding. Door de zege over de streep te trekken staat Juventus zes punten voor op nummer twee Napoli en heeft het een duel minder gespeeld. Internazionale staat vijfde met twaalf punten minder dan de club uit Turijn.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen