Vitesse niet blij met stadionkoper, premieregeling bij ADO

7 februari 2017, 08:29

Momenteel ligt het de Gelredome nog in handen van Spes Bona, maar de eigenaar van het stadion van Vitesse is met een Amerikaanse investeringspartij in gesprek om het stadion te verkopen. Dat heeft directeur Frans Gielgens bevestigt tegenover De Telegraaf. Dat vindt Vitesse uiterst onprettig, omdat de eredivisionist na bijna twintig jaar graag zelf het stadion wil overnemen.

"We zijn hier dus zeker niet blij mee", laat Joost de Wit, algemeen directeur van Vitesse, optekenen in De Telegraaf. "Zo'n vastgoedinvesteerder heeft geen binding met de club en de regio en natuurlijk alleen maar als doel om zo veel mogelijk winst uit het pand te halen. Dat is een heel ander doel dan wij, als bespeler, zouden hebben", stelt De Wit. Vitesse wil, met eigenaar Alexander Chigirinskiy, zelf het stadion kopen, maar stuit in dat geval op een boete van 11,3 miljoen euro. Dat heeft de provincie ingesteld, omdat er ook andere evenementen moeten plaatsvinden in het Arnhemse stadion.

Premie-akkoord bij ADO

Ondertussen heeft de spelersgroep van ADO Den Haag, met spelersvakbond VVCS als tussenpersoon, een akkoord bereikt over een premieregeling voor het huidige seizoen. Dit was lange tijd een 'dingetje' bij de huidige nummer zestien van de Eredivisie. Eerder bleef een overeenkomst ondanks meerdere gesprekken uit, nu is er met de hulp van VVCS-medewerkers Ad Dieben en Louis Everard een akkoord gesloten. Dat zal de rust binnen de club alleen maar vergroten. Onlangs kon ADO al eindelijk de langverwachte 2 miljoen euro van de Chinese clubeigenaar tegemoet zien.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen